Conflictbemiddeling

Een goede, zakelijke verstandhouding tussen de partners van een accountants- advies of administratiekantoor is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle praktijk. Die verstandhouding kan echter zomaar verstoord raken. Vaak op momenten dat er belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Bijvoorbeeld bij uit- of toetreding van partners. Eenmaal verstoorde verhoudingen zullen de werksfeer negatief beïnvloeden, noodzakelijke besluitvorming belemmeren en soms zelfs een risico vormen voor het voortbestaan van de praktijk.

Het lukt betrokkenen niet altijd om zelf tot een oplossing te komen. In zo'n situatie kan professionele begeleiding helpen om die oplossing wel te vinden. Daarvoor is iemand nodig die onafhankelijk is, geen partij kiest of met slimme oplossingen komt. Iemand die het gesprek gaande houdt en eerst en vooral werkt aan herstel van vertrouwen. Om daarna partijen zelf tot een goede en werkbare oplossing te laten komen. Hoe eerder die begeleiding wordt ingeschakeld, hoe groter de kans dat die goede oplossing wordt gevonden.

Joop Barelds heeft een opleiding tot mediator gevolgd en afgerond en heeft ruime ervaring als accountant en belastingadviseur. Als ervaren fusie- en overnamebegeleider bij kantoren in de accountancy spreekt en ziet hij dagelijks collega accountants en adviseurs. Dit, gevoegd bij een zekere anciënniteit, vormt een stevige basis om adequaat te kunnen bemiddelen bij verstoorde verhoudingen of conflicten. Zodat de lucht weer opgeklaard raakt!

 

Joop Barelds

Wilt u kennismaken om te bepalen of u een situatie binnen uw kantoor aan mij voorlegt? Of hebt u vragen?

Bel of mail me voor een vrijblijvende afspraak.